luni, 4 iunie 2012

Screensaver in Gnome3/Unity

Dupa cum stim incepand cu Gnome 3 sau Unity de la Ubuntu 11.10 incoace nu mai este screensaverul clasic ci doar un black screen=ecran negru.
Daca vrem totusi sa avem un screensaver,si eu vreau mereu,putem instala si folosi Xscreensaver:
sudo apt-get remove gnome-screensaver
sudo apt-get install xscreensaver xscreensaver-gl-extra xscreensaver-data-extra
 Pt a seta apoi screensaverul dupa nevoi putem porni xscreensaver manager din terminal: xscreensaver-demo 
Pt a adauga xscreensaver in startup applications cream intrarea iar la comanda adaugam: xscreensaver -nosplash .
 Pt a putea vedea apoi si filme fara intreruperi din cauza screensaverului trebuie instalat playerul video kaffeine,singurul care are optiunea de a da disable la screensaver pe durata vizionarii filmului sau videoclipului.

1 comentarii:

Anonim spunea...

in fine dupa lupte seculare am gasit un sistem care merge bine/xubuntu.
imi place xfce f mult pt ca merge bine si nu este incarcat cu tot felul de chestii care merg pina in pinzele albe asa cum se intimpla in kde. de gnome nu mai am ce sa spun deoarece ei s/au hotarit sa mearga pe partea mobila asa ca nu mai intra in discutie pt desktop. unity nu ma intereseaza si nici restul cu exceptia cinnamon care iarasi imi place dar care este prea nou ca sa functineze fara greseli. deocamdata intra la categoria promitator. Mai sint lucruri pe care nu le stiu pt ca nu m/am ocupat de linux la modul continuu asa ca am citeva intrebari si sper sa ma ajuti raspunzindu/mi in masura posibilitatilor si cunostintelor de care dispui.
Deci exista o posibilitate sa inchid hard/ul ntsf cu pass asa ca/n tails sau cel putin sa/l fac nevazut in linux?
Cum se instaleaza un conky? Cum fac sa arate ca in linux voyager?
http://voyager.legtux.org/
cum deschizi pagina au o poza a sistemului facut de ei pe baza de xubuntu iar acest conky care arata date despre sistem este situat intr/un singur rind in partea de sus a desktop/ului. Arata f bine! Cum pot pune sunetul de startup pt xubuntu? Unde il pot gasi in sistem deoarece cel de la voyager este f bun si mi/ar place sa/l pot avea! Iar ultima intrebare ar fi cum pot schimba pagina aia albastru spalacit care apare la incarcarea sistemului pina intra login page? Ma refer la xubuntu desigur. In rest am schimbat cite ceva si arata total diferit fata de original. Software manager am luat deepin am instalat alte teme si meniul de la mint. Arata altfel. Daca mai reusesc sa mai rezolv si problemele de mai sus atunci pot spune ca am un linux de care sint multumit din toate punctele de vedere.
Merci in avans!

 
back to top