joi, 29 octombrie 2009

Despre mine
Ma numesc Stanca Laurentiu Virgil,am 40 de ani,casatorit de 17,am o fata de 14 ani deja,clasa a 8-a,si locuim in Bucuresti,Sector3,cartierul Salajan,Romania(inca).
Am studii medii doar,liceul la zi,ca de altfel si armata de pe vremea lui Ceausescu,unde am prins si revolutia chiar,tot la zi,zi de zi.Dar asta este deja alta poveste.
In prezent sunt electromecanic in ascensoare la o firma privata;nu vreau sa-i fac nicio reclama,ca nici n-ar merita macar,dar asta e,macar am un program foarte flexibil si deci cu ceva mai mult timp liber.Nu mai este nevoie deja sa mai spun ce fac cu tot acest timp liber.
Primul meu contact cu un calculator a fost abia pe la inceputul lui 2005 cand am luat unul la mana a 2-a,vechi,avea inca Windows 95 pe el,dar era tocmai bun pt fetita mea pe atunci sa se joace cel putin "bilute" si sa inceapa sa ia contact si ea deja cu aceasta lume noua care tocmai se deschidea si pt noi.Pe acela nici macar nu l-am atins deloc,inca nu ma interesa pe atunci.
Anul urmator am cumparat o unitate noua dintr-un supermarket,tot un jaf ieftin,Amd Duron,128mb ram,cd-rom,vga doar,video 8mb alocati.Nici de acesta eu nu m-am atins aproape 2 ani,dandu-l la soacra-mea cu Windows 98 SE pe el.Acum are si ea Windows XP SP3 pe el,upgradat de mine mai tarziu.
Insa acum 3 ani fix ne-am gandit sa luam inca un calculator nou complet pt noi acum,dar tot un junghi ieftin din supermarket,si in rate pe 5 ani,la vreo 12 milioane atunci,tot doar 128 mb ram(64+64 pt video shared),dvd-rom,LCD 15",imprimanta,webcam chiar,Linux preinstalat(nici nu stiam cu ce se mananca pe atunci si deci imediat un prieten "bun" mi-a instalat mult laudatul si superutilizatul Windows XP Professional SP2).
Nici de asta nu m-am atins 0 luna intreaga aproape,zicand ca deja nu mai este pt mine la 37 de ani deja,asa ca lasa-l doar pt copil.Cateva zile mai tarziu ne-am pus si internet,nici nu stiam sa intru si ce sa fac pe el.
Dar intr-o zi m-am asezat si eu in fata monitorului si de atunci aproape ca nu m-ai m-am ridicat mai deloc,toata ziua,navigand pe internet si cautand si gasind tot ce ma interesa si nu.
Am inceput treptat sa invat Windows-ul din ce in ce mai bine,am tot upgradat sistemul mereu,ajungand acum la 2 GB Ram DDR,procesor de 2,0Ghz,DVD-RW,un HDD de 320GB in plus,placa video Nvidia de 256mb,monitor 19" flat(1280x1024).
De Linux am auzit si vazut pt prima oara pri 2007,dar mi se parea inca neinteresant si inutilizabil,eu imi doream inca prea mult Vista,abia aparuta si mult trambitata pe atunci.
Intr-o zi umbland pe Youtube dupa Vista am dat de acest screencast celebru deja:Atunci abia am vazut ce este si ce poate cu adevarat Linux-ul,si ca mai exista si altceva pe lume in afara de Microsoft Windows si Apple Macintosh.Pot sa jur ca din acel moment am uitat definitiv de Vista(si nici de Windows7 nu-mi e dor inca,poate de un Mac mai degraba).
Imediat am inceput sa caut pe internet totul despre Linux si cum il pot avea.Dupa doar 3 saptamani de cautari si asteptari mi-am facut curaj intr-o zi si mi-am instalat primul meu sistem linux,in dual-boot bineinteles cu vechiul meu Windows XP SP3 updatat si upgradat la zi.
Acesta a fost Kubuntu 8.04 proaspat lansat,cu KDE 3.5.9 atunci,mai tarziu am instalat si KDE4 Beta.
Dupa doar 3-4 saptamani insa am auzit si de Gnome,default-ul pt Ubuntu,ca si alte distributii Linux de altfel,si am incercat sa-l instalez in Kubuntu,insa newbie cum eram n-am reusit decat sa stric definitiv sistemul.Am vazut-o ca pe o ocazie insa,tot raul spre bine,pt ca tocmai vazusem pe acest site Ubuntu Ultimate Edition 1.8(bazat pe Ubuntu 8.04 LTS).
A fost dragoste la prima vedere,placandu-mi foarte mult si look-ul pe langa faptul ca era cel mai user-friendly,mai ales pt incepatori. Asa ca l-am instalat imediat si din acel moment am devenit un fan si iubitor exclusiv de Gnome DE(Desktop environment) si de Ultimate Edition acum.
Abia mai tarziu m-am inscris si pe forum,iar apoi si pe multe altele,ca:Ubuntu Forums,Youtube chiar,Trilulilu.ro,Ubuntu Forum Romania,Elive Forum,Stoner Edition Forum si PhatDebian;deocamdata.
Acest videoclip de pe youtube m-a facut si pe mine doritor sa fac si sa am screencast-urile mele.

In tot acest timp am tot incercat diferite live cd-uri si dvd-uri cu diferite distributii linux si bsd chiar,facand o intreaga colectie de discuri;insa tot Ultimate Edition a ramas pe sufletul meu.
Acum puteti vedea pe conturile mele de pe Youtube si Trilulilu si toate videoclipurile si imaginile facute si uploadate de mine,asa cum m-am priceput eu mai bine;nu ma pricep inca si la editari video cu avidemux sau cinelerra,poate intr-o zi voi deveni si mai priceput,chiar si la varsta mea,cu putinii neuroni ramasi in scadere continua si care trbuiesc inca utilizati cat mai optimizat.Poate asa o sa-mi mai creasca creierul mare si capul,sa invat cat mai multe pt a iesi din totala ignoranta contemporana care ne omoara pe toti.
Aici este ultimul screencast facut chiar de Theeman,creatorul si dezvoltatorul lui Ultimate Edition si Ultamatix(fostul Automatix de la Ubuntu,pt care a si lucrat pana acum peste 3 ani):

Aici este primul meu screencast mai reusit:


Read More...

Ultimate Edition 2.3 Gamers
following games pre-installed:

* 3D chess
* Airstrike
* Aisleriot Solitaire
* Barrage
* Blackjack
* Boswars
* Brutal Chess
* BzFlag
* Brutal Chess
* Chess
* Dream Chess
* Five or more
* Foo Billiard
* Four-in-a-row
* Freecell
* Gbrainy
* Glest
* Gnometris
* Gridwars
* Hearts
* Lango
* Kslotski
* Majongg
* Mines
* Nexuiz
* Nibbles
* Nimuh
* Open Arena
* Play On Linux
* PokerTH
* Robots
* SameGnome
* Sauerbraten
* Snoballz
* Suduku
* Super Tux 2
* Tali
* Tetravex
* Tremulous
* Vetris
* Warsow


Play on Linux included in this distro,
which allows playing of windows games in a nearly seamless manner.
Many additional Linux games available though Ultamatix tool also included in the distro.
It uses the Ultimate Edition 2.4 theme pack,
but is Jaunty based. Read More...

From - TheeMahn

Ultimate Edition 2.4 Work in progress

Yes, I have been building Ultimate Edition 2.4; it is based on Ubuntu Karmic Koala 9.10. I am running it as a matter of fact. It was built off a daily build of 9.10. The final release of Ultimate Edition 2.4 will be re-built off a final of Karmic. This is just a screencast to get the juices flowing. It is lightning fast especially where booting is concerned. I have also developed a Ultimate Edition 2.4 theme pack (2.4.5), unreleased to the public currently. The theme pack will install in Ubuntu Karmic as I am doing in the screencast below on a raw copy of Karmic in a virtual machine.

Ultimate Edition 2.4 Theme pack (2.4.5):

* 4 GTK2 Themes
* 2 Usplash’s x86 / x64 (autodetects architecture)
* 4 Amarok Themes
* 13 Wallpapers
* Cairo clock theme (optional)
* 6 Compiz cubecaps
* 1 Skydome
* 1 Xsplash (karmic+ based distros)
* 4 Emerald themes
* 1 TTF font
* 2 GDM Themes (currently only in Jaunty or below)
* 1 Icon theme (~15,000 icons)
* 1 Sound theme

All is subject to change before final release. The default wallpaper changes color depending on time of day. This theme pack will be pre-installed in Ultimate Edition 2.4 when released. True work for me begins in 2 days. Just trying to make sure you ladies and gents don’t think I am screwing off over here ;) Sorry about the choppiness in the beginning of the video I am no longer running 2 video cards.

Youtube
Youtube HD
Local server: 1680 X 1050, higher then HD ogv (linux) format ;)
Local server: 1280I AVI format (windows users)TheeMahn Read More...

Welcome to My Blog

Ultimate Edition, first released in December 2006, is a fork of Ubuntu. The goal of the project is to create a complete, seamlessly integrated, visually stimulating, and easy-to-install operating system. Single-button upgrade is one of several special characteristics of this distribution.

Other main features include custom desktop and theme with 3D effects, support for a wide range of networking options, including WiFi and Blue-tooth, and integration of many extra applications and package repositories.

This blog is dedicated to all the users of Ultimate Edition.
Please enjoy reading & let me know if I can help with anything..
If I can't,then click on the blue Ultimate Edition logo & come visit the website of the greatest Distro out there ! Read More...
 
back to top