vineri, 5 martie 2010

Elive 2.0 Topaz Final StableIn sfarsit dupa peste 2 ani de la ultima versiune stabila (Elive 1.0 Gem) lansata,bazata pe Debian Etch old stable pe atunci,Thanatermesis,fondatorul si dezvoltatorul Elive,cat si Elive Team,au lansat si a doua versiune stabila,cu nume de cod "Topaz",alta piatra semipretioasa cred,dupa numeroase alte versiuni unstable atat de dese chiar,bazat pe Debian Lenny 5.04 Stable inca,in doua versiuni insa,una cu kernel mai nou 2.6.30.9-Elive,iar alta cu kernel mai vechi 2.6.26.8-Elive,pt sistemele mai vechi si cu probleme de hardware si grafice(placi video ATI mai vechi,etc).
De data aceasta download-ul este free,doar pt instalare pe hard disk e nevoie in continuare de installer-module sau cod de invitatie obtinut printr-o donatie.
Insa asta nu trebuie sa va descurajeze din start de loc,cum n-am facut nici eu.Exista si alte variante prin care puteti obtine coduri gratis si chiar foarte usor.Eu am obtinut de la Thanatermesis insusi 4 coduri chiar dupa ce i-am aratat numeroase postari pe forumuri diverse despre Elive din partea mea.
Toate informatiile necesare le puteti obtine de pe site-ul oficial al Elive desigur.
Acum ma pregatesc si eu sa instalez in sfarsit versiunea finala atat de asteptata de unii.
Urmeaza si imagini proaspete curand,sper.

3 comentarii:

Anonim spunea...

mai bine incarca ANTIX 8.5 e gratis

Stanca spunea...

Am testat si Antix liveCD mai demult inainte de a incerca si Fluxbox WM pt prima oara.Este destul de interesant pt o distributie bazata pe Debian.
Poti obtine daca vrei Elive din Debian+E17 si adaugand repozitoriile Elive.
Insa dupa cum am spus nu e neaparat nevoie sa platesti pt Elive.

Eric spunea...

nu mai ai din greseala un cod de impartit? Ma gandeam sa-mi instalez pe calculatorul principal elive, dar cu fonduri de student nu prea imi permit sa dau 15 dolari pe o distributie care nu stiu cum se descurca in timp...

 
back to top