duminică, 15 noiembrie 2009

Instalarea driverului Nvidia in format run

Uneori avem nevoie sa instalam un driver necesar si recomandat direct luat de pe site-ul oficial al producatorului,de exemplu de aici.
Dupa ce am downloadat driverul de regula pe desktop vrem sa-l instalam imediat insa descoperim ca nu putem din interfata grafica direct ci din mod consola.Tinem bine minte locul si calea catre driver inainte dupa care incepem cu comanda in terminal:
sudo /etc/init.d/gdm stop
Apoi din root shell continuam,bineinteles ca root,ca exemplu:
cd Desktop && NVIDIA-Linux-x86_64-173.14.20-pkg2.run
sau "cd /home/username/Desktop && NVIDIA-Linux-x86_64-173.14.20-pkg2.run",daca e nevoie.Urmam pasii instalarii cu grija pana la final,alegand intotdeauna Da pt compilarea modulului pt kernel, dupa care tastati "reboot".
La repornire ar trebui sa vedeti inainte de entrance,gdm de exemplu,sigla NVIDIA,atunci vazand ca instalarea s-a facut cu succes,corect.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai nou driver NVidia da o eroare la instalare din cauza driverului xserver-xorg-video-nouveau ce este inslalat automat.
Desi l-am dezinstalat, eroarea a continuat sa apara, noroc cu scriptul automat ce deconecteaza driverul in etc/autoconf, paremi-se. N-am inteles nici pina acum de ce persista eroarea. Sa fie oare din cauza module driver nv din kernel?

Pina acum stiam ca toate componentele harware necesita configurarea ca Module in kernel, chiar daca insalezi un driver ca module dintr-o sursa externa.

Stanca spunea...

Da,incepand cu Ubuntu 10.04 Lucid Lynx a aparut un bug cunoscut doar pt cardurile video Nvidia,si daca nu ma insel doar pe sistemele x86_64bit si legat tot doar de kernelul 2.6.32.22 mi se pare.Cu alte kernele problema dispare in general.
Stai sa vezi cu noul Ubuntu 11.04 Alpha2 care foloseste din ianuarie Xorg.server v.1.10rc care nu este inca functional cu nici un driver de la Nvidia inca.Folosesc de vreo 2-3 saptamani Kubuntu 11.04 Alpha2 Natty Narwhal amd64 si sunt nevoit sa folosesc driverul experimental nouveau care nu suporta compiz insa toate efectele 3d ale kwin merg bine.
Singura solutie deocamdata este sa asteptam un nou driver de la Nvidia care sa suporte noul Xorg.server 1.10 sau sa downgradezi la Xorg 1.09.
Succes!

Anonim spunea...

Nu-mi dau seama. Am in 3-4 kerneluri compilate (pe masura ce-a aparut cite unul nou) si de fiecare data am trebuit ca driverul sa instaleze scriptul. Insa nui este nicio problema , se instaleaza si totul e OK. Cred totusi ca este din driverul inclus in kernel pe care-l compilam (M). Voi incerca de curiozitate sa-l elimin. Am avut si eu probleme cu distributiile mai noi. Insa problema era din imaginile ISO. Download-am kubuntuDVD,ubuntuDVD, etc, de pe unde gaseam torrente si aici era necazul. Multam de raspuns.

 
back to top